logo

Wellesley Historical Society

Wellesley Historical Society

|   Wellesley, MA
Overview: This concept design for the Wellesley Historical Society was developed in response to deteriorating curatorial and exhibit storage spaces that were inadequate to safely house the precious collections contained within. The solution developed involved moving the historic carriage house from its existing position and constructing a new flexible exhibit and support wing. This new wing offers accessible circulation to both doors of the historic house. In addition, efficient compact storage and curatorial spaces met the strict requirements needed for the Society’s sensitive collection while allowing the collection to grow over time.

Client:
Size:
Cost:
Credit:
Wellesley Historical Society
8,000 SF
$ 4M (estimated)
Lian Davis while at Verner Johnson
Date: November 30, 2016